Logo – Trebo AS
Tips til deg som skal bygge hus

Valg av entreprenør

Hva må du tenke på når du skal bygge hus? Og hva er med å avgjøre prisen på huset? Her gir vi deg noen tips på veien til drømmehuset. Det vanligste er å ente bruke entrepenøren som hovedentrepenør eller som totalentreprise. Her forklarer vi forskjellen:

Vimanats

Hovedentreprenør

Med et byggefirma som hovedentreprenør vil du som tiltakshaver gjøre en avtale med med dem på de aller fleste leveranser som tømrer, rørlegger, elektriker, ventilasjon, maler og innkjøp av materialer. Entrepenøren står for prosjektering og søknad for bygget. Som tiltakshaver stiller du selv med én eller flere leverandører. Det kan for eksempel være graving og landmåler.

Hovedentrepenøren holder oversikten over økonomien og har ansvar for alle sine leveranser og leverandører mens du på din side sørger for dine leverandører. Hvis du vil gå for denne løsningen med oss, trenger du ikke tenke på koordineringen. Våre byggeledere ordner dette i tillegg til at du får en fremdriftsplan slik at du kan følge med på når de ulike leverandørene kommer. Dette er en av de aller mest vanlige modellene å velge når man skal bygge hus.

MG 4665
20210610 123555097 i OS

Totalentreprise

Etter denne modellen står entrepenøren for alt fra A til Å i byggeprosessen. Velger du oss, står Trebo for alt, og du kan lene deg tilbake til du har nøkkelen i hånden. Vi vil holde deg informert og orientert underveis.

MG 4918
MG 5008

Det kan være verdt å merke seg at:

  • Stående kledning er dyrere enn liggende kledning fordi det er mer tidkrevende og tømreren må montere et sjikt til med lekter rundt hele huset.
  • Fliser som kommer med i standardleveransen er godkjente kvalitetsfliser som er en såkalt prosjektflis. Flisvalg utover prosjektfliser kan derfor være adskillig dyrere. Dette gjelder også innredninger på badene.

Trebo veileder deg igjennom hele prosessen så du skal føle deg ivaretatt i dine valg og at de skal være optimale i forhold til dine ønsker og din lommebok.

Kniveveien 96 Utvendig 1
Hva bestemmer prisen på huset?

Når du skal bestemme deg for hvilket type hus du vil bygge er det noen punkter som spesielt er med å avgjøre prisen:

Ferdigtegnet hus:

Ved å velge en standardleveranse vil du få et gjennomtenkt hus med optimal planløsning basert på lang erfaring. Kvaliteten på ferdighuset er det samme som på andre og ofte dyrere løsninger. Man kan velge materialer i alle prisklasser. Besparelsen ligger i å bruke allerede utformede og gjennomtenkte tegninger.


Referanser
Kan vi hjelpe deg?

En uforpliktende prat eller befaring?

20211201 094717687 i OS 3
Salgsleder/kalkulatør

Erlend Heli

20211108 124959006 i OS 2
Prosjektutvikler

Bjørn Michalsen

Alex
Daglig leder

Alexander Aas